ZORGI wint SAP Best of Customer Success Award

Tijdens de uitreiking van de “SAP Best of Customer Success Awards 2022” in Waver werd ZORGI bekroond met de award binnen de categorie Business Transformation. Deze erkenning werd gegeven voor de grootschalige migratie die ZORGI samen met haar klanten de afgelopen 18 maanden realiseerde. Maar liefst 50 ziekenhuizen in België en Nederland maakten de omschakeling van van ERP4HC (“ERP for Healthcare” gebaseerd op SAP ECC6.0) naar het future-proof platform SAP S/4HANA. Hiermee werd het grootste deel van de Belgische ziekenhuizen klaargestoomd voor de ERP-toekomst.

Een award voor de ziekenhuizen

Bij ZORGI zijn we uiteraard erg blij met deze erkenning. We willen deze award opdragen aan alle ziekenhuizen die de voorbije maanden samen met ons de stap hebben gezet en het migratieproject tot een goed einde brachten. Want een vlotte samenwerking met het ziekenhuis is bepalend voor het succes van een migratie.

Melchior Wathelet, CEO van ZORGI

“Het waren intense maanden van voorbereiding, testen en implementeren. De druk lag hoog voor de ZORGI-teams, maar zeker ook bij de ziekenhuizen. Zij stapten mee in het migratietraject in volle coronacrisis. Door de inspanning van de IT-diensten en de interne migratieteams binnen de ziekenhuizen en de goede samenwerking met het projectteam van ZORGI zijn we er samen in geslaagd om een groot deel van de sector in een beperkte periode te migreren. Ik denk dat we kunnen stellen dat dit ongezien is binnen België en misschien wel binnen Europa. We willen ook expliciet onze partners SAP en NRB bedanken. Hun ondersteuning en medewerking was eveneens cruciaal voor het slagen van dit project.” vult Melchior Wathelet aan.

Een belangrijke stap in een toekomstgericht traject

De technische migratie naar S/4HANA biedt de ziekenhuizen en ZORGI de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de specifieke noden van de zorgsector. Het platform maakt het mogelijk om nieuwe, innovatieve technologieën zoals RPA, AI, … gemakkelijker te integreren. Ook de integratie tussen ERP4HC2.0 (S/4HANA gebaseerde ziekenhuisspecifieke template-oplossing) en andere IT-toepassingen die binnen ziekenhuizen gebruikt worden zal gemakkelijker verlopen.

Kris Maertens, Unit Manager ERP bij ZORGI

“Deze award betekent niet dat we op onze lauweren rusten. We beseffen bij ZORGI maar al te goed dat dit nog maar de eerste stap is. Bij verschillende klanten zijn we nog aan het finetunen na de migratie. Een viertal ziekenhuizen moet nog gemigreerd worden. Ondertussen zijn we ook volop bezig met verdere ontwikkelingen om onze ERP4HC2.0-template verder te verrijken. Zo bouwen we bijvoorbeeld verder aan de module Embedded Analytics en ontwikkelden we al enkele RPA-bots. Stuk voor stuk zaken waar ziekenhuizen hun logistieke en financiële processen mee kunnen verbeteren.” zegt Kris Maertens.

“Ziekenhuizen willen vooruit, willen efficiënter werken en hun processen optimaliseren. De uitdagingen binnen de gezondheidszorg zijn dan ook groot. Een goed werkend ERP-pakket dat antwoorden biedt op de constante evoluties en wijzigende omstandigheden waarin het ziekenhuis opereert en bovendien integreert met de andere relevante toepassingen binnen de zorg, zoals het EPD, is cruciaal om die uitdagingen aan te gaan. Bij ZORGI staan we al vele jaren aan de zijde van de ziekenhuizen om hen te helpen. En ook de komende jaren kunnen ziekenhuizen op ons rekenen! ”, concludeert CEO Melchior Wathelet.

Ontdek ERP4HC2.0

Icon Financieel en logistiek beheer

Financieel en logistiek beheer

Optimaliseer de financiële en logistieke kant van uw ziekenhuis met onze ERP-oplossing op maat

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!