De InterSystems Global Summit: een niet te missen evenement voor de Xperthis CARE productteams

Ook dit jaar hadden verschillende ZORGI-medewerkers van het EPD-productteam Xperthis CARE de kans om de Global Summit bij te wonen, het grootste jaarlijkse evenement dat georganiseerd werd door onze technologiepartner InterSystems. Dit jaarlijkse evenement zorgt ervoor dat onze productteams op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de technologie en contact kunnen onderhouden met de industrie. Hier is een terugblik op vier intense dagen met Lorenzo Scalese, Solution Architect van Xperthis CARE en de ‘Mr InterSystems’ van ZORGI.

Wat is de Global Summit?

Lorenzo: De Global Summit is het grootste evenement dat InterSystems elk jaar in de Verenigde Staten organiseert. Deze editie van 2023 vond begin juni plaats in Miami en bood puur technische conferenties (SQL performance; nieuwe ontwikkelingen zoals machine learning; FHIR) gericht op de gezondheidszorg, maar niet alleen dat, want InterSystems is ook aanwezig op andere gebieden.

Intersystems is onze technologiepartner voor de ontwikkeling van het EPD Xperthis CARE. Zij nodigen ons steeds uit om mee te gaan naar dit congres. Daar werd dit jaar trouwens ook het 45 jarig bestaan van het bedrijf gevierd!

De ZORGI-delegatie bestond dit jaar uit 3 personen: Alexandre Lucas (Interoprability Specialist en een van de grote onderdelen van IRIS, het nieuwe platform van InterSystems waarop Xperthis CARE gebaseerd is, gaat over interoprability); Gianni Muzzin (Manager van het development team van Xperthis CARE) en ikzelf (Xperthis CARE Solution Architect). Bovendien kreeg ik zelf ook de kans om te spreken op een conferentie. Een van de thema’s was gericht op de Community of InterSystems en als een van de moderators werd ik uitgenodigd om te spreken en onze werkwijze bij ZORGI uit te leggen en toelichting te geven bij de ontwikkelingen waar ik actief bij betrokken ben.

Waarom is het belangrijk voor ZORGI om aan dit soort evenementen deel te nemen?

Ten eerste is het evenement een goede gelegenheid om een aantal mensen te ontmoeten die we goed kennen van InterSystems Benelux en Frankrijk, die onze directe dagelijkse contacten zijn.

Ten tweede brengt de Global Summit ons op de hoogte van de ontwikkeling van bepaalde tools die nog niet beschikbaar zijn op de markt, maar die natuurlijk wel gebruikt kunnen worden bij de ontwikkeling van onze Xperthis CARE-oplossing (FHIR façade, foreign table, auto ML, Docker, etc.).

We hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een IRIS-certificering te halen (IRIS Core Solutions Developer Specialist), die gericht was op de Object Script-taal. In het kader van onze kwaliteitseisen vinden we het belangrijk om alle betrokken ontwikkelaars te certificeren. In dit geval is het een examen dat je een algemeen beeld geeft van je beheersing van de taal, wat nuttig kan zijn voor het verbeteren van de kwaliteit van de code en het verminderen van het aantal potentiële bugs. Het doel is om uiteindelijk deze certificeringsexamens te kunnen organiseren voor alle Object Script-ontwikkelaars die werken aan Xperthis CARE.

Het bijwonen van een evenement zoals dit helpt ons ook om de banden met de InterSystems-gemeenschap te onderhouden en te versterken. Het moedigt aan om ervaringen en goede praktijken uit te wisselen met andere ontwikkelaars en zo als ZORGI te leren van andere organisaties. Op persoonlijk vlak is het ook een gelegenheid om leden van de Object Script-ontwikkelaarsgemeenschap te ontmoeten/ Met deze mensen praat ik veel op het InterSystems-forum en mensen met wie ik concurreer als ik deelneem aan ontwikkelwedstrijden.

Wat is jouw specifieke ‘relatie’ met InterSystems?

Sinds covid ben ik veel actiever geworden op de InterSystems Community, een ontwikkelaarsforum waar je een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot de technologieën van het bedrijf kunt bespreken. Dit heeft ertoe geleid dat ik voor de Community verschillende opensource bibliotheken heb ontwikkeld die ook bij ZORGI worden gebruikt, met name voor Xperthis CARE implementaties.

Ik ben ook moderator op de InterSystems Developer Community. Ik neem ook deel aan evenementen met hen. Zo ben ik voor de 2e keer met ze mee geweest naar Hacking Health Camp, een hackathon voor de gezondheidszorg waar ik de FHIR-technologie heb kunnen promoten. Op de Developer Community neem ik soms ook deel aan wedstrijden, maar ik moet wel de tijd kunnen vinden om deel te nemen en geïnteresseerd zijn in het onderwerp (FHIR; Interoperabiliteit, enz.).

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!