Stéphane Lefebvre benoemd tot CEO van ZORGI

Stéphane Lefebvre wordt de nieuwe Chief Executive Officer van ZORGI, sinds 2011 een filiaal van de NRB-groep. Hij volgt Stéphane Moray op, die de functie van CEO ad interim opneemt en die functie zal blijven vervullen tot Stéphane Lefebvre het roer officieel overneemt in september, waarna Moray zijn rol als CFO fulltime zal hervatten.

Stéphane Lefebvre heeft een Master in Political sciences & Public Administration van de Universiteit van Luik, waar hij ook als assistent heeft gewerkt. Hij is al snel doorgestroomd naar overheidsfuncties met verantwoordelijkheid. Zijn professionele carrière begon in 2003, toen hij directeur werd op het kabinet van de toenmalige vicepremier en minister van Financiën, Didier Reynders. Na zes jaar in de politiek ging hij een nieuwe uitdaging aan door bij de Nationale Loterij aan de slag te gaan als Chief Operations Officer, een functie die hij tot eind 2016 bekleedde.

2017 is een keerpunt in zijn carrière. Op dat moment besloot hij zich te engageren voor de Belgische gezondheidszorgsector, via zijn benoeming tot CEO van CHR Verviers East Belgium en zijn benoeming tot lid van de raad van bestuur van Santhea, de werkgeversfederatie van Waalse en Brusselse zorginstellingen uit de publieke en de private, niet-confessionele en niet-commerciële sector. Hij vervoegde ook de Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteurs (BVZD) in 2020 als lid van de raad van bestuur.

André Vanden Camp, voorzitter van de raad van bestuur van ZORGI en Managing Director van de NRB-groep:

We zijn verheugd Stéphane in de NRB-groep te verwelkomen. Zijn expertise en ervaring op medisch gebied zijn van onschatbare waarde en zullen hem in staat stellen een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ZORGI. Stéphane zal kunnen profiteren van de specifieke eigenschappen van onze onderneming en tegelijkertijd de synergie met NRB versterken. Zijn komst versterkt ons team en opent boeiende nieuwe perspectieven voor de toekomst.

Stéphane Lefebvre, nieuwe CEO van ZORGI:

Ik ben dolenthousiast dat ik kan toetreden tot ZORGI en de NRB-group, die ik wil bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen door mijn benoeming tot CEO. Ik kijk ernaar uit om de ZORGI-teams te ontmoeten, die al hun competenties in de ontwikkeling van software voor de gezondheidszorg al hebben bewezen, en ik kijk ernaar uit om vanaf september met hen samen te werken om de vele uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan.

Geplande overgangsperiode

Stéphane Moray werd eind vorig jaar aangesteld als CEO ad interim en zal de overgang met de nieuwe CEO begeleiden tot die zijn functie officieel opneemt in september 2023. Op dat moment zal hij zijn taken als CFO van de onderneming voltijds hervatten.

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!