ZOL Genk en Jessa Ziekenhuis Hasselt kiezen voor ERP4HC2.0 van ZORGI

Ziekenhuizen moeten meer dan ooit inzetten op efficiëntie en hun processen optimaliseren. Zo kunnen ze maximaal kwalitatieve zorg aan de patiënt garanderen. Om die reden gingen Ziekenhuis Oost-Limburg en Jessa Ziekenhuis op zoek naar een oplossing om hun financiële, aankoop en logistieke processen te ondersteunen. De keuze viel op ERP4HC2.0 van ZORGI.

“In juli 2021 lanceerden het Ziekenhuis Oost-Limburg Genk, Ziekenhuis Oost-Limburg Maas & Kempen en het Jessa Ziekenhuis Hasselt via een aanbestedingsprocedure een oproep voor de aankoop en de implementatie van een state-of-the-art ERP-systeem om de financiële, aankoop en logistieke processen te automatiseren.” legt Melchior Wathelet, CEO van ZORGI uit. “ZORGI stelde zich kandidaat met het pakket ERP4HC2.0. Wij zijn er bijzonder fier op dat de beide ziekenhuizen kozen voor onze oplossing. We werken al enkele jaren samen binnen andere domeinen zoals de ondersteuning van de apotheekwerking. Maar we zijn verheugd dat we hen nu ook maximaal kunnen ondersteunen op het vlak van hun financiële, aankoop en logistieke processen.”

Een vlotte implementatie

Een ziekenhuis heeft een dusdanige specificiteit en complexiteit op vlak van bijvoorbeeld boekhouding, financiering en organisatie, dat een oplossing op maat van ziekenhuizen noodzakelijk is. Maar ZORGI is met dit project niet aan haar proefstuk toe. In België gebruiken reeds 45 andere ziekenhuizen ERP4HC2.0, net omdat deze oplossing een SAP-gebaseerde template op maat van de ziekenhuizen biedt. Het werken met een template-oplossing zorgt er ook voor dat de implementatie sneller, efficiënter én met minder effort van de ziekenhuizen kan gebeuren. 

De garantie voor een vlotte implementatie, rekening houdend met onze huidige werking en de andere systemen die we in het ziekenhuis gebruiken, was voor ons van cruciaal belang bij deze beslissing.

Elke Panis, CFO van ZOL

Door de uitgebreide ervaring van ZORGI bij andere ziekenhuizen en de bestaande koppelingen met andere ziekenhuisspecifieke pakketten, zoals de patiëntenadministratie, het apotheekpakket en het elektronisch patiëntendossier, kunnen we veel kostbare tijd winnen en heel wat risico’s uitsluiten.

Benny Stevens, bedrijfskundig directeur van ZOL

Een ERP geïntegreerd met andere systemen in ziekenhuis

Ook voor Jessa Ziekenhuis Hasselt was de ervaring van ZORGI met het succesvol implementeren van een ERP-oplossing één van de doorslaggevende elementen bij de keuze.

Het werken met de template die ontwikkeld is in samenwerking met ziekenhuizen zorgt dat specifieke analyses en maatwerk maar in zeer beperkte mate nodig zijn. Dit zal ervoor zorgen dat we in een zeer beperkte doorlooptijd deze ERP-implementatie kunnen doorvoeren. Bovendien moeten we ons ook geen zorgen maken over de technische en functionele evolutie van de oplossing. Dit maakt allemaal integraal deel uit van de oplossing door ZORGI aangeboden.

Wonne Manteleers, Supply Chain Manager van Jessa Ziekenhuis Hasselt

De start van een mooi partnership

De samenwerking tussen de ziekenhuizen en ZORGI werd onmiddellijk in de praktijk gezet met een kickoff workshop bij Ziekenhuis Oost-Limburg. Binnenkort start de uitrol van ERP4HC2.0 ook binnen Jessa Ziekenhuis. De start van een mooi partnership om de komende jaren samen met ZORGI de patiënten en medewerkers van beide ziekenhuizen maximaal te ondersteunen.

Ontdek ERP4HC2.0

Icon Financieel en logistiek beheer

Financieel en logistiek beheer

Optimaliseer de financiële en logistieke kant van uw ziekenhuis met onze ERP-oplossing op maat

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!