5 mythes over RPA ontkracht

Onbekend is onbemind: zo gaat het ook vaak met nieuwe technologieën. Robotic Process Automation (RPA) biedt voor ziekenhuizen heel wat mogelijkheden. Toch bestaan er heel wat misverstanden en zien sommigen deze technologie eerder als een bedreiging. Hieronder ontkrachten we vijf veel voorkomende misverstanden en leggen we uit wat RPA voor uw ziekenhuis kan betekenen.

 1. RPA vervangt mensen
  Dit is een veelvoorkomend misverstand. RPA is bedoeld om taken te automatiseren die repetitief, tijdrovend en vervelend zijn voor medewerkers. Het doel is om ze te bevrijden van deze taken, zodat ze zich kunnen concentreren op taken die meer creativiteit, inzicht en besluitvorming vereisen.

 2. RPA vereist geen menselijke interventie
  RPA is in staat om taken uit te voeren zonder menselijke tussenkomst, maar het vereist wel menselijke interventie bij het ontwerpen en onderhouden van de automatisering. Medewerkers moeten de te automatiseren processen identificeren. Daarna moeten ze die ontwerpen en testen om ervoor te zorgen dat het correct werkt. Tot slot moet de automatisering worden onderhouden en aangepast naarmate de processen en vereisten veranderen.

 3. RPA is alleen geschikt voor grote organisaties
  RPA is geschikt voor bedrijven van elke omvang, ongeacht of ze klein, middelgroot of groot zijn. Het kan worden gebruikt in alle sectoren (ook ziekenhuissector) en afdelingen, van financiën en boekhouding tot klantenservice en HR.

 4. RPA is duur en tijdrovend om te implementeren
  Hoewel de initiële implementatiekosten voor RPA hoog kunnen zijn, is de ROI op de lange termijn heel gunstig. RPA kan de efficiëntie van processen versnellen, de nauwkeurigheid verbeteren en de productiviteit verhogen. Dat leidt tot kostenbesparingen en meer winst. Bovendien kan de implementatie van RPA snel zijn, afhankelijk van de omvang van de taken en de complexiteit van de processen. Naargelang de bestaande infrastructuur kan dit heel snel bij uw ziekenhuis geïmplementeerd worden.

 5. RPA kan alles automatiseren
  RPA is geschikt voor het automatiseren van bepaalde soorten processen, zoals repetitieve en gestructureerde taken. Het kan echter niet alle taken automatiseren, vooral niet die waarbij een hoge mate van menselijke besluitvorming, creativiteit of emotionele intelligentie vereist is. Deze technologie is dus niet geschikt voor het vervangen van medewerkers, maar eerder om hen te ondersteunen bij hun taken en het verhogen van de efficiëntie van bedrijfsprocessen.

Meer weten over de mogelijkheden van RPA? 

Om meer informatie te krijgen rond onze RPA-module, klik hier.

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!