[Video’s] Vier “IT Women” delen hun passie en ervaringen in de IT-sector van de gezondheidszorg

De aanwezigheid van vrouwen in sectoren waar mannelijke collega’s traditioneel oververtegenwoordigd zijn, waaronder de technologie- en IT-sector, is aanzienlijk toegenomen. Hoewel vrouwen nog steeds in de minderheid zijn, neemt hun aanwezigheid voortdurend toe. Bij ZORGI kunnen we er trots op zijn dat vrouwen 27% van het IT-personeel vertegenwoordigen, terwijl het Belgische gemiddelde in IT-bedrijven volgens Eurostat slechts 17,2% bedraagt.

In de geschiedenis van de computer- en technologie-industrie is de rol van vrouwen vanaf het allereerste begin essentieel geweest voor de ontwikkeling van het vakgebied. Denk maar aan Jean BARTIK, een van de eerste vrouwelijke programmeurs van de ENIAC (een van de allereerste computers) of Margaret HAMILTON, met onder andere haar werk aan software waarmee systeemfouten kunnen worden opgespoord en informatie kan worden hersteld in geval van een computerstoring.

Vier vrouwen in de IT in de schijnwerpers van ZORGI

Omdat vrouwen bij ZORGI bijzonder goed vertegenwoordigd zijn, wilden wij van hen horen wat hun ervaringen in een IT-bedrijf zijn: hebben zij bijzondere eigenschappen of kwaliteiten die anders zijn dan die van hun mannelijke collega’s? Maar bovenal wilden we bijdragen aan het doorbreken van clichés en via hun respectieve ervaringen aantonen dat iedereen een plaats heeft in de gezondheidszorg, in de IT-sector en meer specifiek bij ZORGI. De maatschappelijke en technologische uitdagingen zijn enorm. Laten we onze inspanningen en onze uniciteit bundelen om ze samen aan te gaan.

Tijdens de campagne “Women in IT” spraken vier ZORGIANS met veel overtuiging en humor over hun ervaringen en hun dagelijks leven bij ZORGI. Met dank aan Lieselotte Van Hoof (Functioneel Consultant ERP4HC), Marjan Claerbout (Software Development Engineer Tarfac), Marie Frogneux (Product Owner) en Estelle Masse (Functioneel Consultant).

Met deze getuigenissen willen we samen het cliché doorbreken dat IT een mannenwereld is en willen we vrouwen met een passie voor technologie overtuigen om niet te aarzelen om een carrière in IT of Tech, of beter nog, bij ZORGI te beginnen!

Zin om aan de slag te gaan bij ZORGI?

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!