Iris Ziekenhuizen Zuid kiest Xperthis CARE van ZORGI als nieuwe EPD

Iris Ziekenhuizen Zuid, dat deelt uitmaakt van het Brusselse ziekenhuisnetwerk CHORUS, heeeft gekozen voor de Xperthis CARE-oplossing van ZORGI als software voor hun elektronisch patiëntendossier. Na jarenlang het EPD H++ te hebben gebruikt, kiest IZZ voor continuïteit en behoudt het zijn vertrouwen in ZORGI, de Belgische leider in ziekenhuissoftware. De betrokken projectteams langs hun kant zijn al begonnen met de nodige inspanningen om dit ambitieuze project zo snel mogelijk te realiseren. 

Een goed doordacht project

Deze beslissing versterkt de samenwerking tussen de twee spelers, aangezien Iris Ziekenhuizen Zuid momenteel werkt op een voormalige ZORGI EPD-oplossing.

We zijn bijzonder verheugd om onze samenwerking met Iris Ziekenhuizen Zuid voort te zetten met zo’n belangrijk traject als de implementatie van een elektronisch patiëntendossier. Met onze ruime ervaring aan geslaagde implementaties van onze software in andere instellingen, zullen we ons best doen om de teams van IZZ te ondersteunen bij de invoering van ons Xperthis CARE EPD.

Melchior Wathelet, CEO van ZORGI

Versterking van de dynamiek in het netwerk

De beslissing van het Brusselse ziekenhuis is een strategische keuze in de context van het CHORUS-netwerk (UVC Brugmann, Bordet, CHUB, UKZKF, IZZ, Erasmus en CHIREC). Enerzijds biedt dit een aanzienlijke toegevoegde waarde voor het ziekenhuis op functioneel en operationeel vlak voor een optimale patiëntenzorg. Anderzijds draaien de meeste instellingen van het netwerk reeds op het Xperthis CARE-platform (CHIREC, UMC Sint-Pieter, UVC Brugmann, Huderf, enz.). 

Op lange termijn zal deze implementatie van het EPD in het netwerk de uitwisseling van informatie tussen ziekenhuizen vergemakkelijken , in het bijzonder met betrekking tot zorgtrajecten of patiëntenbeheer. De invoering van Xperthis CARE is dan ook een belangrijke stap voorwaarts in de verbetering van de kwaliteit van de zorg.

Ontdek onze oplossing

Icon Patiëntenzorg

Patiëntenzorg

Efficiëntere patiëntenzorg door direct toegankelijke informatie

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!