De CARE ADMIN teams ontplooien de Insurability Module in een dertigtal Vlaamse ziekenhuizen

Sinds enkele maanden zijn de CARE ADMIN teams hard bezig met het opzetten van de Insurability Module: de architectonische basis waarop de nieuwe CareAdminmodules worden gebouwd. Dit project bereikte onlangs zijn eerste grote mijlpaal door in een paar weken tijd de module Verzekerbaarheid te implementeren bij bijna 30 Vlaamse ziekenhuizen.

De Insurability Module als architecturale basis voor CARE ADMIN-oplossingen

De Insurability Module is de eerste nieuwe ‘CARE ADMIN’-module die is ontwikkeld en geïntegreerd met onze T3- én OAZIS-oplossingen. Op dit moment is alleen de VSB-RevaC (Vlaamse Sociale Bescherming – Revalidatie Conventies) component gecertificeerd en geïntegreerd conform de standaarden in deze module. Het is de bedoeling om de scope in de toekomst uit te breiden met andere verzekeringsgerelateerde functionaliteiten zoals MDA of CARENET. Uiteindelijk zal de Insurability Module alle verzekeringsgerelateerde functionaliteiten bevatten, inclusief de bestaande functionaliteiten hierrond van de T3- en OAZIS-oplossingen.

Dankzij dit project voor de Insurability Module slaan we eigenlijk twee vliegen in één klap,” verklaart David Modrie, P&L Manager CARE ADMIN bij ZORGI “We creëren één VSB-RevaC-oplossing voor onze T3- en OAZIS-producten én leggen tegelijkertijd de architecturale basis waarop de nieuwe modules die nog komen, gebouwd zullen worden.

VSB-RevaC zoals eerste component van de Insurability Module

De Insurability Module bevat de aanvraag voor verzekerbaarheid van de patiënt en maakt het mogelijk om een verzoek tot revalidatie in te dienen bij de VSB voor 9 van de 10 conventies (RevaC). Deze conventies zijn bijvoorbeeld van toepassing op de behandeling van mensen met autisme of gehoor- of gezichtsproblemen. Vroeger verliep dit vergoedingsproces op papier via een federaal circuit. Deze activiteiten vallen nu onder de verantwoordelijkheid van de gewesten en de Vlaamse overheid heeft beslist om over te schakelen naar digitaal formaat. De andere gewesten zullen volgen. De verschillende overeenkomsten worden uitgerold volgens een specifiek plan, met een eerste reeks overeenkomsten die overging op het nieuwe systeem in oktober 2023, een tweede reeks in januari 2024 en een laatste reeks in april 2024 voor de overeenkomst Pulderbos.

Tientaal klanten uitgerold in recordtijd

Het Insurability Module-traject is op verschillende vlakken bijzonder. Allereerst in de manier waarop het is uitgevoerd. In feite is het een cross-functioneel project voor heel CARE ADMIN aangezien het een impact heeft op onze twee huidige oplossingen, T3 en OAZIS. Bij de ontwikkeling zijn een groot aantal teams betrokken om de ontwikkeling, de voorbereiding van de installaties en de parametrisering op elke klantlocaties in goede banen te leiden.

Een tweede grote uitdaging was de implementatie van de Insurability Module in de 36 betrokken Vlaamse ziekenhuizen. In januari alleen al, werd het platform al bij 30 klanten geïmplementeerd.

Meer weten

Meer weten over deze ontwikkeling? Uw accountmanager helpt u graag verder.

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!